Έρευνες

Τα τελευταία 40 χρόνια η σύγχρονη ιατρική έρευνα έχει επικυρώσει πολλές από τις παραδοσιακές πεποιθήσεις σχετικά με τη επίδραση του Chaga για τη βελτίωση της ανθρώπινη υγείας. Μέχρι τώρα πάνω από 1.400 μελέτες και επιστημονικά άρθρα για το Chaga έχουν δημοσιευθεί. Σχεδόν όλες οι μελέτες συμφωνούν ότι το Chaga μπορεί να αυξήσει τη μακροζωία, να διαφυλάξει τη νεότητα, να βελτιώσει την υγεία και να βελτιώσει την ενέργεια του οργανισμού.

Η χημική σύνθεση του Chaga μελετήθηκε για πρώτη φορά στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας το 1864, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Στις αρχές του 20 αιώνα μελετήθηκε πιο εμπεριστατώμενα από Ρώσους ερευνητές (Yakimov, Shivrina, και άλλοι). Αυτοί οι πρώτοι ερευνητές ανέφεραν ότι η σύνθεση του Chaga είναι πολύ διαφορετική από τα άλλα μανιτάρια που μελετήθηκαν. Μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο η έρευνα για το Chaga πραγματικά απογειώθηκε στη Ρωσία και τροφοδοτήθηκε από τη φήμη που είχε χτίσει το μανιτάρια στη λαϊκή ιατρική κατά τη διάρκεια των τελευταίων αιώνων.

Οι έρευνες που έγιναν συμφώνησαν ότι ο μύκητας αυτός έχει μια ευνοϊκή επίδραση στο κεντρικό νευρικό σύστημα, τη διαδικασία του μεταβολισμού, ενώ ενισχύσει την ανοσία του οργανισμούς στις λοιμώξεις. Τα εκχυλίσματά του βρέθηκε ότι μειώνουν σημαντικά την ταλαιπωρία σε ασθενείς με καρκίνο, ότι ανακουφίζουν από τον πόνο και ότι βελτιώνουν την όρεξη. Αν χρησιμοποιηθεί στην αρχική ανάπτυξη των όγκων μπορεί να αναστείλει την ανάπτυξή τους.

Το 2008, μια μελέτη που έγινε από το World Journal of Gastroenterology έδειξε ότι σε κύτταρα ανθρώπινων όγκων ήπατος το εκχύλισμα Chaga ανέστειλε την ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων.

Σήμερα, οι επιστημονικές έρευνες για το Chaga συνεχίζονται, καθώς όλο και περισσότεροι ανακαλύπτουν καταπληκτικά οφέλη για την υγεία και τη ζωή τους.

Το Chaga αναγνωρίζεται από την Ιατρική Ακαδημία Επιστημών της Μόσχας 

Στο βιβλίο του The Cancer Ward ο Ρώσος νομπελίστας Alexander Solzhenitzyn έγραψε για τα οφέλη που έχει στην υγεία το μανιτάρι Chaga. Επιπλέον, το Chaga αναγνωρίστηκε από την Ιατρική Ακαδημία Επιστημών της Μόσχας, το 1955 και χρησιμοποιήθηκε ευρέως από τους πολίτες. Έχει χρησιμοποιηθεί ευρέως από Ρώσους πρωταθλητές. Οι Ρώσοι ανακάλυψαν το εξής. Εντόπισαν ότι ορισμένα φυτά βοηθούν το σώμα να καταπολεμήσει τις επιδράσεις του στρες και των ασθενειών. Ονόμασαν αυτά τα φυτά «προσαρμογόνα». Επίσης, ανακάλυψαν ότι το μανιτάρι Chaga είναι το πιο ισχυρό γνωστό προσαρμογόνο. Ο λόγος για αυτό είναι ότι είναι η βάση για την καταπολέμηση της πρόωρης γήρανσης και για την πρόληψη σοβαρών ασθενειών.